Maria Lundqvist-Brömster (t.v) tar över som gruppledare efter Carin Hasslow (t.h) för Liberalerna i region Västerbotten. Foto: Henrik Montgomery / TT / Liberalerna

Ny gruppledare för Liberalerna i region Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna har med kort varsel under tisdagskvällen utsett Maria Lundqvist-Brömster till ny gruppledare i region Västerbotten. Hon tar över efter Carin Hasslow som beslutat sig för att gå i pension.

Tidigare gruppledare Carin Hasslow har med kort varsel avslutat sina politiska uppdrag.

– Hon har reflekterat ett tag över hur hon ska göra under pandemin. Hon har fyllt 63 och har varit tjänstledig som präst i Svenska kyrkan under sin tid i politiken, men har nu beslutat sig för att gå i pension, säger Hans-Peter Carlson, ordförande för Liberalerna i Västerbotten.

Han säger att det har varit viktigt att få på plats en ny gruppledare som snabbt kan sätta sig in i rollen inför nästa fullmäktigesammanträde.

– Marias erfarenhet gör att hon hade kortast startsträcka för att axla rollen. Hon är en erfaren regionpolitiker som även suttit i riksdagen, det viktiga nu är att inte tappa tempo i det politiska arbetet i regionen, säger Hans-Peter Carlson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.