På bild Robert Lindberg, framför honom löper Per Brändström. Foto: Tobias Thomson

Ny hinderbanetävling i Adak

Uppdaterad
Publicerad

Efter att den 17 år gamla ultralöpningstävlingen i Adak lades ner 2015 kommer nu den nya löptävlingen, Adak Adventure.

Tävlingen äger rum den 2 juli i Adak, utanför Malå och innehåller tre olika lopp, ”Korta stigen” på 1,5 kilometer för barn upp till 10 år, ”Hinderbanan” på 2,5 kilometer för barn 9-13 år och ”Långa stigen” på cirka 7-8 kilometer för vuxna.

Den största klassen väntas bli hinderbanan för barn 9-13 år. Banan är 2,5 km lång med åtta till tio olika hinder.

– Man kan säga att hinderbanan är en mild version av det fysikt krävande hinderbanloppet Toughest, säger Leif Bergström från Adak SK.

”Otroligt kul”

Klubben vill satsa mer på ungdomar och försöka göra hinderbanan så bra som möjligt, det kommer krävas ungefär 40 funktionärer för att hålla reda på de hundra deltagarna som väntas delta i tävlingen.

– Det kommer bli otroligt kul att arrangera en löpartävling i Adak, vi får chansen att visa att det går att göra ett bra evenemang i en liten by. Vi har en fantastisk bana, motsvarande hinderbana finns inte på någon annan plats i länet, säger Tobias Thomson från Adak SK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.