Visa alla (2)

Nya regionrådet: ”Kommer märkas att jag bor på landsbygden”

Publicerad

Det är en ljusvassare som fått uppdraget som Västerbottens nya regionråd och blir ordförande i regionala utvecklingsnämnden efter Erik Bergkvist som valts in i Europaparlamentet. Och han tror att det kommer att märkas att han bor på landsbygden.

Ljusvassare kallas de som bor i byn Ljusvattnet utanför Burträsk och det gör nya socialdemokratiska regionrådet Rickard Carstedt, 44 år, sedan många år.

– Det känns fantastiskt roligt att få vara en del av den utveckling som just nu sker med allt från Norrbotniabanan och Northvolts etablering här i Skellefteå till glesbygdsmedicinskt center i Storuman vilket hittar innovativa lösningar för framtidens sjukvård, kommenterar han som fram till nu bland annat varit ordförande i kollektivtrafikutskottet.

Din företrädare Erik Bergkvist har ju blivit något av en kändis på senare år, hur blir det att axla den roll han haft?

– Han har åstadkommit väldigt mycket och gjort ett fantastiskt jobb men jag gillar utmaningar!

I klippet ovan kan du se och höra vad Rickard Carstedt vill göra, vad han gjort tidigare och vilken betydelse han tror det har att han bor på landsbygden och inte i en stor stad som Umeå.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer