Vindelns folkhögskola är en av två folkhögskolor i länet som erbjuder nya utbildningar till hösten. Foto: SVT

Nya vårdutbildningar startar i Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

Till hösten startas två nya vårdutbildningar i Västerbotten. Utbildningarna ska bland annat minska de ekonomiska konsekvenserna av virusutbrottet och ge folk möjlighet att vidareutbilda sig.

Den ena utbildningen, specialistundersköterska med inriktning hälsoprevention, kommer att erbjudas vid Storumans folkhögskola och specialistundersköterska med inriktning psykisk hälsa erbjuds vid Vindelns folkhögskola.

Utbildningarna har plats för 15 deltagare vardera och man kan både delta fysiskt och på distans genom fjärrundervisning.

– Vi som arbetar strategiskt med regionens hälsofrämjande och förbyggande arbete har efterfrågat den här typen av utbildning. En av våra målsättningar är att via vårdpersonal kunna motivera och stödja patienter och befolkning till hälsosammare levnads och vardagsvanor oavsett varje individs olika livsvillkor och förutsättningar, säger Maria Falck som är enhetschef för Folkhälsoenheten vid Region Västerbotten i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.