Ockupanterna inte övertygade än

Uppdaterad
Publicerad

”Ropa inte hej förrän du är över bäcken”, säger det gamla ordspråket. Och ungefär så var stämningen på torsdagskvällen när ockupanterna i Doroteaupproret samlats för att fira dagens glädjebesked i direktsänd tv.

– Om det är sant är det jättetoppen! Men det är ju fortfarande inte verkställt, säger en försiktigt glad Simone Granberg för Doroteaupproret till SVT på torsdagskvällen.

Inte över än

Trots att beskedet kom idag att landstinget och kommunen till slut kommit överens om att fyra vårdplatser ska flyttas från Bergvattengården tillbaka till sjukstugan vågar ockupanterna, efter tre års kamp, inte hoppas fullt ut i SVTs direktsändning.

Doroteaupproret

– Det är ju faktiskt inte förrän i januari som det här ska sjösättas. Då får vi se om de följer vad de lovat, säger Doroteaupprorets Evy Lindström.

– Vi kommer att övervaka det här tills dess att de verkställs, säger Granberg.

Men oron till trots bjöd de på ett sjungande jubel i slutet av sändningen.

Se direktsändningen i klippet!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Doroteaupproret

Mer i ämnet