Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett lyft för forskningen – se Kliniska forskningscentrumets nya lokaler Foto: Anders Öhlund/SVT

Nyinvigning av forskningscentrum – ska förbättra patientnära forskning

Uppdaterad
Publicerad

Region Västerbotten och Umeå universitet satsar på att förbättra den kliniska forskningen. Nya lokaler och digitala hjälpmedel ska förbättra forskningen.

–  Vi ska kunna intervenera med moderna verktyg och innovativa läkemedel, säger Anna Ranmemark, enhetschef Kliniskt forskningscentrum.

Region Västerbotten och Umeå Universitet satsar nu på att modernisera och effektivisera den kliniska forskningen. Gamla KFC – ”kliniskt forskningscentrum” med 25 talet anställda får nya fräscha lokaler och en möjlighet att samla hela sin verksamhet.

–  Det handlar om den kliniska patientnära forskningen. Forskning som både Umeå Universitet, Region Västerbotten och industrin utvecklar här säger Anna Ranmemark enhetschef KBC.

Största kliniska forskningen i Norrland

–  Med vår kända studier som ”Västerbottensundersökningen” och ”Monicaundersökning” ligger vi i framkant idag  säger Anna Ranmemark och fortsätter.

–  Vi hoppas nu att våra forskare kan dra ännu mer nytta av våra samlade resurser här.

Se när SVT besöker det Kliniska forskningscentrumet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.