– Vi hoppas att de som inte har upptäckt oss än kommer hit och tycker att det är intressant, säger Helene Säfström, marknadsförare på Norrlandsoperan. Foto: SVT

Operan öppnar för allmänheten – visar genrep gratis

Uppdaterad
Publicerad

För första gången någonsin bjuder Norrlandsoperan på öppen repetition för allmänheten. Biljetterna är gratis och besökarna får en chans att komma bakom kulisserna på föreställningen.

– Det är jätteroligt att få öppna upp operan, säger Helene Säfström, marknadsförare på Norrlandsoperan.

Den 8 mars har en modern tappning av den klassiska Orfeus och Eurodice premiär. Men redan nu på onsdag finns det en möjlighet för allmänheten att se föreställningen gratis.

– Det är ett jättestort intresse. Det är minst 100 personer som fått biljetter, säger Helene Säfström.

Vill nå nya besökare

Besökarna får en möjlighet att träffa dirigenten Olof Boman som kommer att berätta om musiken i operan och regissören Åsa Kalmér berättar om operans handling. Man får även lyssna när symfoniorkestern repeterar och en del av scenrepetitionerna

– Det ger en fördjupat introduktion till operan och visar vad som händer bakom kulisserna. Alla är välkomna och vi hoppas att de som inte har upptäckt oss än kommer hit och tycker att det är intressant, säger Helene Säfström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.