Foto: SVT

Oroligt efter flera anlagda bränder på kort tid

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt pyroman har under två veckor satt skräck i byborna kring Ström och Stöcke utanför Umeå. Senast igår brann det och det har brunnit på totalt fem olika ställen. Men nu har polisen gripit en person som är misstänkt för det som polisen tror är anlagda bränder.

– Alla som bor här runt omkring tycker att det har varit obehagligt. Det är flera som är fast boende och de är halvrädda allihopa för att det ska bli någon brand då det finns personer kvar i husen, säger Staffan Bäckström som bor i Stöcke och vars granne blev utsatt.

Under de senaste två veckorna har det brunnit på fem ställen, några sommarstugor och uthus. Byborna har varit extra vaksamma.

– Ja, alla som bor här är uppe på nätterna och slår på lysena och kollar om de upptäcker någon. Många törs heller inte sova då de är rädda för den misstänkte pyromanen, säger Staffan Bäckström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.