Emelie Stenman tillsammans med Rolf-Göran Bengtsson och hästen Anton 737. Foto: Agnes Lindberg

OS-medaljör besökte Umeå

Publicerad

Under lördagen besökte Rolf-Göran Bengtsson Hippologum i Umeå. Där höll han under eftermiddagen i en clinic som förhoppningsvis ska leda till att deltagarna lär sig mer i sin satsning för att nå nya höjder.

Förutom Rolf-Göran Bengtsson så deltog även lokala ryttare såsom Wilma Marklund, Maria Norman, Anna Nilsäter, Emelie Stenman med flera.

Huvudpersonen själv såg fram emot lördagens clinic, som kan beskrivas som ett träningsläger eller kurs, och hoppas att deltagarna ska få en större inblick i vad som krävs för att nå en högre nivå inom ridsporten.

– Jag hoppas de får en inblick i att det är mycket mer runt i kring ridsporten som krävs för att komma upp i en högre nivå än bara tävlingsmomentet. Så fokus ligger på allt runt om kring för att det ska bli så bra som möjligt inför tävling. Har du gjort din homework har du stora chanser att prestera bättre, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.