Bild från Brännbollsyran. Foto: Melina Hägglund

Högst osäkert om Brännbollsyran blir av

Uppdaterad
Publicerad

Stora festivaler med internationellt resande bör skjutas upp till nästa år, enligt statsepidemiolog Anders Tegnell.

– Vi avvaktar beslut tills vi får besked från regeringen, säger Brännbollsyrans festivalgeneral David Arkhult.

I en intervju med Dagens Nyheter säger statsepidemiolog Anders Tegnell att stora möten med internationellt resande besökare bör skjutas upp till nästa år. Brännbollsyran, som förra året slog besöksrekord med 16500 sålda biljetter per dag, skulle ha genomförts i helgen. Men på grund av coronautbrottet flyttades festivalen fram till september.

Osäkert om festivalen blir av

Enligt Folkhälsomyndigheten finns det inget slutdatum för förbudet mot sammankomster med fler än 50 personer.

– Allmänna sammankomster är ett av de mer känsliga områdena, så detta område är förmodligen bland de sista vi kommer att släppa på, säger Anders Tegnell till DN.

David Arkhult, festivalgeneral för Brännbollsyran, kan inte svara på om den planerade festivalen i höst kommer kunna genomföras:

– Vi jobbar med olika scenarion, vi avvaktar tills officiella regler kommuniceras från regeringen och tar beslut därefter, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.