Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör insatsledaren Conny Qwarforth berätta om branden där två personer saknas i klippet. Foto: Anders Öhlund/SVT

Villabrand i by utanför Flurkmark – två personer befaras döda

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen fick räddningstjänsten larm om en brand i en by utanför Flurkmark, norr om Umeå. Räddningstjänsten uppgav senare under dagen att fyra personer tagit sig ut ur byggnaden och att två personer befarades avlidna.

– Rökdykning påbörjades då vi befarade att personer fanns i huset. Det fick dock avbrytas på grund av för hög värme, säger Patrik Juhlin, inre befäl på räddningstjänsten.

När räddningstjänsten kom till platsen var villan övertänd och gick inte att rädda. Det fanns ingen spridningsrisk och huset fick brinna ner.

Fyra till sjukhus

De fyra personerna som tog sig ut ur byggnaden fördes med ambulans till sjukhus. Alla fyra personer har senare under dagen kunnat lämna sjukhuset. Polis är på plats och biträder räddningstjänsten.

– När det möjligt kommer vi spärra av och göra en teknisk undersökning, säger Maria Linné, presstalesperson på polisen i region Nord vid 9-tiden.

De två saknade personerna befaras ha avlidit i samband med branden. De anhöriga har blivit underrättade.

Utreds som mordbrand

Polisen utreder branden som mordbrand eftersom man i nuläget inte kan utesluta att branden är anlagd. Brottsrubriceringen kan komma att ändras. Det finns ännu ingen misstänkt.

Brandplatsen är avspärrad och bevakad och så snart det är möjligt kommer polisen försökta ta reda på var branden startade och varför, samt fastställa identiteten på de två personer som saknas i samband med branden. Det pågår även förhör med personer som kan tänkas ha information kring händelsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.