Foto: TT

Oxfilétjuvar får sänkt straff

Publicerad

Tre män dömdes tidigare i år för att stulit oxfilé och tandvårdsartiklar för uppemot 30.000 kronor i Umeå, Robertsfors, Skellefteå och Örnsköldsvik. Nu har Hovrätten för Nedre Norrland sänkt två av männens straff efter att man inte säkert kan säga att de stulit all oxfilé som saknades från butikerna.

Det var tidigare i år som polisen grep tre män som stulit oxfilé och tandvårdsartiklar för 30.000 kronor från matbutiker i Umeå, Skellefteå, Robertsfors och Örnsköldsvik. Männen som är mellan 26-31 år greps i Örnsköldsvik efter att personalen i en matvarubutik slog larm till polisen. I samband med gripandet så hittades 64 kilo oxfilé i deras bil.  Männen dömdes till fyra månaders fängelse och utvisning av Ångermanlands tingsrätt, men nu sänker Hovrätten för Nedre Norrland straffet för två av männen.

Enligt hovrätten så kan man inte säkert säga hur mycket två av männen stal på en matbutik eftersom att en inventering av personalen först i samband med gripandet. Man kan alltså inte utesluta att någon annan stulit från matbutiken tidigare under samma dag innan männen gjorde det.

De två männens straff sänks till villkorlig dom med utvisning och inreseförbud på fem år. Männen kommer att sitta häktade till utvisningen verkställs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.