En man och en kvinna åtalas vid Lycksele tingsrätt för bland annat grov fridskränkning och olaga frihetsberövande. Foto: SVT

Lyckselepar misstänks ha misshandlat och ofredat barn

Publicerad

En man och en kvinna bosatta i Lycksele misstänks för flera fall av misshandel och ofredande mot mannens barn. Bland annat ska de ha duschat ett av barnen i kallt vatten upprepade gånger och låst in honom på en liten toalett under flera timmar.

Det var mellan september 2019 och juli 2020 som det gifta paret ska ha duschat barnet i kallt vatten både med och utan kläder. Enligt åtalet ska gärningarna ha orsakat barnet smärta och nedkylning. Vid ett av tillfällena ska de också ha stoppat ner is i barnets kalsonger.

Låstes in på toalett

Paret misstänks också ha låst in barnet på en liten toalett utan fönster upprepade gånger. Barnet ska också tvingats stå naken på en stol framför ett fönster under flera timmar.

Därtill misstänks mannen och kvinnan för fler fall av misshandel mot pojken och ett fall av misshandel mot ett annat av mannens barn.

Förnekar brott

Nu åtalas både mannen och kvinnan för grov fridskränkning och olaga frihetsberövande. Mannen åtalas även för misshandel alternativt ofredande och kvinnan för övergrepp i rättssak alternativt ofredande efter att hon försökt hindra ett av barnen från att berätta för polisen om det som ska ha skett. Båda förnekar brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer