”Till påsk blir det väldigt, väldigt fint väder. Då ska man vara utomhus så mycket som möjligt”, säger SVT-meteorologen Deana Bajic. Foto: Till vänst: privat Till höger: TT, Myr Hamrin-Peter

Påskveckan bjuder på sol och fjädermoln över Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

En ovanligt solig och varm påskvecka väntas i Västerbotten. SVT-meteorolog Deana Bajic tycker att alla länsbor bör gå ut och ta tillvara på solstrålarna.

– Goda nyheter, det blir ovanligt fint aprilväder under påskveckan, säger Deana Bajic.

Under helgen väntas mildare väder dra in över länet och lagom till påsklovsveckan ser det ut att bli sol, plusgrader och svaga till måttliga vindar. Under måndag till fredag så väntas sol varje dag och temperaturer på 7-10 grader i de östra delarna och i fjällen runt 2-6 grader. Nattetid någon enstaka minusgrad.

– Soligt och torrt väder väntas! Men till helgen kan det eventuellt bli lätt molnighet med cirrusmoln, som vi brukar kalla fjädermoln. Passande till påsk, konstaterar meteorolog Deana Bajic.

I fjällen kan det komma lite regn eller blötsnö under påsklovshelgen. Men i övrigt verkar ett mäktigt högtryck dra in över hela landet och ligga kvar över veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.