Maja Hallén var på färjan tillsammans med sina små barn när den stannade. Hör vad hon tycker om statusen på färjan i klippet. Foto: SVT/Anders Öhlund

Passagerare blev fast sju timmar på Holmöfärjan: ”Man blir rädd – känns inte säkert”

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen fick Holmöfärjan motorhaveri och passagerarna blev fast ungefär sju timmar ute på öppet hav innan färjan bogserades.

Maja Hallén var på färjan tillsammans med sina tre barn.

– Man blir rädd efteråt. Det känns inte säkert att åka över helt enkelt, säger Maja Hallén.

Efter nattens motorhaveri och sju timmars stopp ute på öppet hav bogserades Holmöfärjan ”Helena Elisabeth” till hamnen i Holmsund inatt.

Där har Trafikverkets personal undersökt färjan. Man har gott hopp att få igång den igen.

Problem med Holmöfärjan

– Vi vet inte riktigt vad som hände. Men vår personal säger att felet kanske kan åtgärdas snabbt. I så fall kan vi ha den igång igen om en dag eller så. Alternativet som vi också jobbar med är helikopter säger Carl Rydmarker sektionschef och ansvarig för trafiken till Holmön hos Trafikverket.

Trafikverket menar att det är ett fartyg som fungerat under en lång tid och att det mindre fel på färjan.

– Det är ett fartyg som fungerat under lång tid. Nu håller vi också på att renovera det huvudfartyg som ska trafikera rutten, säger Carl Rydmarker.

Hör Maja Hallén berätta om hur det var på färjan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Problem med Holmöfärjan

Mer i ämnet