Klockan 10.40 på onsdagen hittades en avliden person i Boviken norr om Skellefteå. Foto: Google earth/SVT Grafik

Person anträffad död i Skellefteå – platsen avspärrad

Uppdaterad
Publicerad

En avliden person har under onsdagsförmiddagen hittats i Boviken, norr om Skellefteå. Polisen har spärrat av platsen och tekniker ska undersöka platsen och kroppen. Identiteten är inte fastställd, men anhöriga till den 53-åriga kvinna som anmäldes försvunnen i december har underrättats.

Närmast så ska kroppen identifieras och Rättsmedicinalverket ska utreda dödsorsak.

– Det var en privatperson som gjorde fyndet och larmade oss, säger Åsa Mjörndal, presstalesperson vid polisen.

Anhöriga till den kvinna som anmäldes försvunnen i mitten av december är underrättade om att en avliden person har anträffats.

– Vi har underrättat de anhöriga eftersom hon försvann i området där en person nu hittats, säger Åsa Mjörndal, presstalesperson vid polisen.

En förundersökning om vållande till annans död är inledd då polisen i detta skede inte kan utesluta brott.

Inga andra saknade i området

Anders Isaksson är den polis som har haft hand om fallet med den försvunna 53-åriga kvinnan. Han berättar att det är mycket som tyder på att det är hon som hittats.

– Det som främst talar för att det är hon är närheten till hennes bil. Även att vi inte har några andra saknade i området. Men vi vet ingenting 100% säkert ännu.

Finns det något som tyder på brott?

– Inget just nu, men vi har startat en förundersökning om vållande till annans död, men det är främst utav utredningstekniska skäl.

Ska analysera sökinsatserna

Är det något med platsen som gör att det är extra svårt att hitta henne. Med tanke på att bilen varit så pass nära och de stora sökinsatser som gjorts?

– Vi får analysera hur mycket sökinsatser som gjorts just där. Men man får komma ihåg att det är ändå en dryg kilometer bort från bilen och vi trodde inte att hon skulle ha avvikit så långt ifrån platsen på grund av att hon haft vissa svårigheter med framkomligheten. Sen är det också ute i terrängen med varken stigar eller vägar i närheten. Platsen där personen hittades var ute i skogsterräng. Men det har sökts på platsen.

Hur överraskad skulle du vara om det skulle visa sig vara någon annan än den 53-åriga kvinnan?

– Jag skulle bli fullständigt överraskad, avslutar Anders Isaksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.