”Då det råder oklarheter kring dödsfallet och brott inte kan uteslutas så har en förundersökning gällande mord inletts”, skriver polisen på sin hemsida. Foto: Ante Fahlen

Polisen lägger ner mordutredning

Uppdaterad
Publicerad

En person hittades avliden i sitt hem i Vilhelmina under söndagsförmiddagen. Då brott inte kunde uteslutas inleddes en förundersökning gällande mord. På måndagsförmiddagen kommunicerade polisen att det inte framkommit något som tyder på brott i samband med dödsfallet och att förundersökningen är nedlagd.

Då brott initialt inte kunde uteslutas inleddes en förundersökning gällande mord i samband med att den avlidne påträffades. Polisen höll under söndagen en rad förhör och undersökte platsen där personen påträffades.

Under måndagen lades utredningen ner då det inte framkommit något som tyder på att brott ska ligga bakom dödsfallet, skriver polisen på sin webbplats.

*Artikeln har uppdaterats sedan den publicerades på söndagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.