Petter Andersson har dragits med knäskador, men har nu skrivit på för en ny klubb. Foto: SVT

Petter Andersson till Danmark

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteåsonen Petter Andersson byter klubb och flyttar till Danmark.

Petter Andersson från Ljusvattnet har bott i Holland och spelat för Groningen, men avslutade kontraktet i maj efter ett antal skador. Nu har han skrivit kontrakt med en ny klubb, danska Midtjylland, som kom trea i danska ligan förra säsongen. Där ska 27-åringen ersätta danske EM-spelaren Jacob Poulsen. Kontraktet är på fyra år.

Klubben var intresserade av Petter Andersson för fyra och ett halvt år sedan, men den gången blev det inget. Denna gång har också flera andra klubbar visat intresse, men det blev alltså Midtjylland som vann svensken.

– Det finns flera anledningar till att jag valde Midtjylland. Det är en oerhört ambitiös klubb med ett jättebra koncept som verkligen imponerat på mig med sin proffsighet. Dessutom kommer de att kvala till Europa League och möjligheten till spel i Europa lockar naturligtvis, säger Petter Andersson till tidningen Norran.

Den danska ligan drar i gång om tre veckor, och Andersson hoppas få spela några träningsmatcher innan dess.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.