Plogbil och personbil i frontalkrock utanför Lycksele

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna skadades allvarligt i en trafikolycka på väg 360 innan Vinliden strax väster om Lycksele. Totalt två personer fördes till sjukhus efter en frontalkrock mellan en plogbil och en personbil.

Larmet om olyckan inkom 13.54 på skärtorsdagen. Räddningstjänst, ambulans och ambulanshelikopter larmades till olycksplatsen. Tre personer ska ha varit inblandade i olyckan, varav en var fastklämd.

Vägen var helt avstängd i närmare två timmar, men är sedan 16-tiden öppen igen.

– Det är en frontalkrock med en plogbil och personbil. Det är halt och slaskigt på platsen. Vi räknar med att vägen är avstängd en timme till, säger Jonas Hägglund, vakthavande befäl.

Vid 15.45 meddelar SOS att två personer förts till sjukhus efter olyckan. Under kvällen uppger Region Västerbotten att en kvinna i åldern 50-55 år vårdas med allvarliga skador på intensiven i Umeå. Skadeläget för den andra personen är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.