Polar nyanställer i Dorotea

Uppdaterad
Publicerad

Det går bra för husvagnstillverkaren Solifer Polar. Nu nyanställer man ännu fler i Dorotea.

Företaget meddelade i oktober förra året att ett tiotal personer skulle nyanställas för att kunna tillverka mer. SoliferPolar meddelar nu att den starka försäljningen gör att de nu kommer att nyanställa ytterligare under våren.

– Under våren handlar det alltså om ytterligare en produktionsökning på ungefär 20 procent vid fabriken i Dorotea. Det känns riktigt, riktigt bra, säger Tony Ekström, som är vd på Solifer Polar.

Tung period bakom

Trots att företaget meddelar att det går bra så ligger en tung period bakom. Under 2011 – 2015 gjorde man förluster och minskade personalstyrka till mindre än hälften. Men antalet nya polarvagnar har nu ökat stort meddelar företaget.

– Vi har hämtat oss. Förra året, 2016, hade SoliferPolar en orderuppgång på hela 65 procent, jämfört med föregående år. Vi lanserade en helt ny modell och har gjort uppdateringar på många av de andra, som är uppskattade, säger Tony Ekström.

Tio nya anställs

Solifer Polar har 80 medarbetare i Dorotea som arbetar med att producera husvagnar och husbilar.

– Vi kommer att anställa ungefär tio till. Vi rullar på löpande med anställningarna, säger Ekström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.