Foto: Arkiv

Polischefen efter äggkastningen: ”Respektlöst och lågt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter nattens äggkastning på en polispatrull i Skellefteå ryter polischefen ifrån och uppmanar ungdomarna att sluta störa polisen i deras arbete.

Det är främst under helgerna som mopedburna ungdomar stört polisen på olika sätt när de arbetar. Ungdomarna har bland annat kört på bakhjulen och försöker provocera poliserna att följa efter ungdomarna.  

Under lördagskvällen när en patrull var på väg ut från polisstationen på ett prioriterat jobb kom ett flertal ungdomar på mellan fem och sex mopeder och kastade ägg på patrullen. Polisen blev då tvungen att sanera bilen istället för att åka ut på jobb. En anmälan om sabotage mot blåljuspersonal är upprättad. Polisen vet inte om det är samma personer varje gång eller om det rör sig om olika individer, men polisen försöker identifiera ungdomarna. 

Hör Peter Enmark, gruppchef berätta om riskerna med beteendet i klippet.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.