David Helgesson, chef för grova brott i Västerbotten, säger att obduktionen får avgöra om de kan utesluta brott eller inte. Foto: SVT/Tommy Forsgren

Polisen efter misstänkta mordet i Bjurholm: ”Obduktionen kommer bli helt avgörande”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen kallades polis, räddningstjänst och ambulans till en fastighet i Bjurholm då en död person påträffats. Fastigheten är fortfarande avspärrad, och kommer att vara det tills obduktionen är klar.

– Eftersom vi inte kunnat utesluta brott så kommer obduktionen här att vara helt avgörande, säger David Helgesson, chef för grova brott i Västerbotten.

David Helgesson säger till SVT Nyheter Västerbotten att han hoppas att obduktionen kan ge svar på polisens frågor i slutet av den här veckan.

Just nu rubriceras och utreds händelsen som ett misstänkt mord.

Men David Helgesson vill inte gå in på vad det är som kan ha hänt, eller om det fanns någon hotbild mot personen. Det finns fortfarande ingen misstänkt.

– Vi behöver göra klart bakgrunden och se om det finns någon händelse som kan knytas till detta, men jag kan inte kommentera mera av utredningstekniska skäl, säger han.

På tisdagen genomfördes brottsplatsundersökning, och under både tisdagen och onsdagen har det hållits förhör. Den avlidne är en man i 50-årsåldern hemmahörande i Bjurholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.