Foto: SVT

Polisen förtegen om avspärrat område i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

På fredagskvällen spärrades en större yta av på stadsdelen Öst på stan i Umeå. Man undersökte området med hjälp av hund. Under lördagen är polisen fortsatt förtegen om vad utredningen handlar om.

Det var en större del av parken vid Herrgärdan, inklusive lekparken, som hägnades in med polismarkeringar under fredagskvällen.

Polisen hade personal på plats som utförde en teknisk undersökning av platsen och sökte av området med bland annat hund. Avspärrningen avvecklades och polisen lämnade platsen vid omkring 23-tiden på fredagskvällen.

Under lördagen står det fortfarande oklart vad det rör sig om för utredning och polisen är förtegen.

– Vi undersöker vilken typ av brott som begåtts och har lite olika alternativ där, säger jourhavande förundersökningsledare Mats Bruhn till SVT Nyheter på lördagsmorgonen.

”Brott mot person”

Polisen kan bekräfta att det handlar om ”brott mot person” men det finns i skrivande stund ingen misstänkt.

Det har hållits förhör med personer som kan ha varit inblandade men polisen är fortsatt förtegen om utredningen och meddelar att ingen ytterligare information kommer lämnas ut under helgen.

– Men det finns ingen anledning för allmämheten att känna någon oro, säger Mats Bruhn.

Ingen person är frihetsberövad för något brott kopplat till avspärrningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.