Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi ser större och större beslag” – hör spaningsledaren Thomas Palmgrens tankar om rekordbeslaget och utvecklingen av narkotikabrotten i Västerbotten. Foto: Anna Bergman/SVT

Polisen gjorde rekordstort beslag av narkotika i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan gjorde polisen i Umeå ett beslag av minst 20 kilo narkotika på Böleäng – det största som gjorts någonsin i länet. Fem personer sitter häktade i ärendet, varav en för synnerligen grovt narkotikabrott.

– Det är unikt, säger Thomas Palmgren, chef för polisens spaningsavdelning i Västerbotten.

Beslaget består av flera olika typer av narkotika och ett tiotal kilogram av varje, vilket Västerbottens-Kuriren var först att rapportera om.

Thomas Palmgren vill inte berätta vilka preparat det handlar om eller exakt hur stor volym beslaget har, med hänvisning till förundersökningssekretess.

Narkotikamarknaden i Västerbotten

Organiserad brottslighet kan ligga bakom

Förutom mannen i 30-årsåldern, som misstänks för synnerligen grovt brott, är ytterligare fyra personer i 30- till 50-årsåldern häktade för grovt narkotikabrott.

– Flera av dem är personer som är kända av oss sen tidigare i narkotikasammanhang, säger Thomas Palmgren.

Polisen har misstankar om att det kan ligga organiserad brottslighet bakom det stora narkotikainnehavet och det är något utredarna tittar närmare på nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Narkotikamarknaden i Västerbotten

Mer i ämnet