Polisen har fått in upp mot 15 anmälningar om inbrott på Tomtebo under natten mot måndag. Foto: TT

Polisen misstänker inbrottsvåg på Tomtebo

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot måndag larmades polisen till Tomtebo där flera adresser ska ha blivit drabbade av inbrott. Stöldgodset påträffades snabbt och kunde återbördas men under dagen har antalet anmälningar bara växt.

Inbrotten ska ha inträffat mellan fyra-och femtiden under natten. Enligt Henrik Lundström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, var tjuvarna flitiga inom det tidsspannet.

– Vi har fått in mellan 10-15 anmälningar nu under dagen. Det rör sig om allt från att någon ska ha försökt ta sig in i bilar, till stulna cyklar och att man ska ha brutit sig in i garage.

Vädjar om tips från allmänheten

Anmälningarna kommer från ett par olika gator på Tomtebo men i nuläget låter det som att allt stulet ska ha hittats åter.

– Min uppfattning är att inget ska vara borta. Det som stals återfanns på andra platser i närheten, men vi har ingen misstänkt i nuläget.

Polisens tekniker har varit på plats och säkrat en del spår och har fått uppgifter om att det kan ha varit flera gärningsmän inblandade. Man vädjar nu till allmänheten om iakttagelser från nattens inbrottsvåg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.