Flera varnade för trafikkontrollen utanför Umeå. Foto: SVT

Polisen: ”Sluta varna för trafikkontroller”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen gjorde polisen i Västerbotten en trafikkontroll utanför Umeå.

Flera bilister uppgav då att de blivit varnade för kontrollen av andra trafikanter. Polisen är mycket kritisk till detta.

– Det kan vara någon som kör rattfull som du varnar, säger Andreas Gidlund, trafikpolis.

Polisen i Västerbotten gjorde en trafikkontroll på väg 363 under onsdagen. Bilister som blev stannade i kontrollen uppgav då att de blivit varnade för kontrollen genom att mötande fordon blinkat med helljuset.

-  Det är vanligt förekommande och det är tråkigt. Ofta tror man att man varnar för att vara snäll när någon kör för fort men det kan lika gärna vara en som är rattfull eller som saknar körkort som du varnar, säger Andreas Gidlund, trafikpolis.

”Vi står där av en anledning”

Vägen som trafikkontrollen genomfördes på är enligt polisen en extra prioriterad väg eftersom det förekommit flertalet trafikolyckor på sträckan.

– När vi gör kontroller står vi där av en anledning. Vi brukar ta ett samtal med de personer som vi ser som har varnat och förklara varför det är olyckligt att man gör det, säger Anderas Gidlund, trafikpolis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.