Polisen söker vittne efter rån i Umeå

Publicerad

En man rånades i en bostad på Ålidhem i Umeå under onsdagen. Tre män sitter för närvarande anhållna misstänkta för rån och nu söker polisen ett vittnen

Det var vid lunchtid under onsdagen som det inträffade ett rån inomhus i en bostad på Ålidhem i Umeå. En man rånades och sex män greps på platsen. Vid 18.30 på onsdagen anhölls tre män misstänkta för rånet medan tre släpptes ur polisens förvar.

– De inblandade personerna var bekanta med varandra sedan tidigare. Vi bedömer därför att det inte finns någon fara för allmänheten, säger kammaråklagare Stina Westman som ansvarar för utredningen, i ett pressutskick.

Nu söker polisen och åklagare efter iakttagelser kring händelsen. Bland annat söker man kontakt med ett vittne som ringde in och anmälde händelsen.

Har man någon iakttagelse som kan vara av intresse för utredningen kan man kontakta polisen på telefon 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.