Polis vid avspärrningen tillsammans med civilpoliser. Foto: SVT

Polisen spärrar av efter brott

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan sju på onsdagsmorgonen ska en person ha blivit rånad på Ålidhem i Umeå. Polisen har nu spärrat av adressen.

Brottet ska ha inträffat strax innan klockan sju på morgonen på Matematikgränd i Umeå. Enligt polisens kommunikatör Marie Andersson är det en person som har blivit rånad.

– Det är en person som blivit rånad på en adress på Ålidhem. Avspärrningen har man gjort för att göra en brottsplatsundersökning, säger hon.

Polisen söker efter vittnen

Enligt polisens kommunikatör kan man varken bekräfta eller förneka att brottet har inträffat utomhus eller inomhus men tekniker är på väg till brottsplatsen. I dagsläget finns inga uppgifter om några skador hos den rånade men hen ska ha blivit av med personliga tillhörigheter. Just nu söker polis på plats efter vittnen till händelsen.

– Det pågår dörrknackning i området för att prata med personer som bor där för vittnesuppgifter eller om de sett något. har man sett något på morgonen får man gärna hör av sig på 114 14, säger Marie Andersson.

”Det är kriminella gäng som härjar”

Enligt insatschefen Robin Malm är polisinsatsen relativt stor och just nu är det tio poliser som knackar dörr och söker med hundar. Men än så länge är ingen person gripen.

– Vi har spärrat av platsen och lägenheten för en teknisk undersökning. Det är en person som blivit rånad i sitt hem, berättar Robin Malm på polisen.

Robin Malm är insatschef på polisen i Umeå. Foto: SVT

SVT Nyheter Västerbottens reporter Berno Jonsson som är på plats på Matematikgränd träffat en kvinna som bor i kvarteret och hon är orolig över det som hänt.

– Det är förskräckligt hur det har blivit här i kvarteret på bara ett halvår. Det är kriminella gäng som härjar, de håller på med droger och flera av de vet jag är kända av polisen sedan tidigare, säger kvinnan som vill vara anonym då hon är rädd för vad som kan hända om hon uppger sitt namn.

Enligt henne är det också flera andra som är oroliga.

– Jag har pratat med kvartersvärden om det här och vi är flera som är oroliga över situationen här men det är ingen som gör något åt det hela, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.