Foto: TT

Polisen arbetar vidare med våldtäkten i Lycksele

Publicerad

Polisen i Lycksele väntar nu på en teknisk analys för att få en uppfattning om vad som skett när en kvinna blev våldtagen i början av oktober.

Det var på söndagsmorgonen den första oktober som några privatpersoner hittat kläder mitt ute på gatan. Polisen larmades och en anmälan om våldtäkt upprättades.

– Vi fick in ett samtal och kunde sedan koppla kläderna till en kvinna. Det är vad vi kan säga i nuläget. Brottsrubriceringen är fortfarande våldtäkt, säger Rickard Sundberg, gruppchefledare vid polisen i Lycksele.

Pratat med vittnen

Under veckan har man hållit förhör, säkrat teknisk bevisning och pratat med vittnen. Man har även tagit emot tips från allmänheten. Men i nuläget väntar man på en teknisk analys för att gå vidare.

– Det tar tid, det kan ta några veckor att få svar. Vi måste försöka få en bild av vad som hänt, säger Rickard Sundberg, gruppchefledare vid polisen i Lycksele.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.