Arkivbild. Föraren har inget med innehållet i artikeln att göra.

Polisen varnar för snöskoterstölder

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har börjat få in anmälningar om stulna snöskotrar den senaste veckan. Nu uppmanar de skoterägare att vara noga med att låsa skotern samt att göra den svårtillgänglig. Det skriver polisen på sin webbplats.

Polisens erfarenhet är att snöskotrar stjäls från färdiglastade släp eller baksidan av ett hus. Där ofta varken skoter eller släp varit låsta.

De flesta skoterstölder föregås av att tjuven/tjuvarna kör runt i kvarteren och noterar var det finns skotrar och hur lätta dessa är att stjäla.

Ett annat vanligt tillvägagångssätt är att tjuvarna läser annonser på köp- och säljsajter. Där hittar de uppgifter om skotermodell samt telefonnummer och adress till säljaren.

Polisens tips för att försvåra för tjuvarna

  • Undvik att exponera din skoter, ställ den gärna i en carport eller bakom huset till exempel
  • Lämna inte din skoter olåst på gården
  • Kedja fast skotern med en kätting eller blockera den med ett annat fordon
  • Om skotern står på ett släp, se till att släpet är låst så att inte någon kan dra iväg det alternativt parkera något framför som hindrar att släpet lätt går att stjäla.

Källa: polisen.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.