Foto: Skärmdump från polisens instagram

Polisens frustration: ”Respektera avspärrningen”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har spärrat av ett stort område på Ålidhem i Umeå till följd av en skottlossning. Men redan nu har flera personer valt att strunta i polisens avspärrningar, en frustration polisen delar med sig av via sociala medier.

En person hittades skottskadad på Ålidhem i Umeå under natten. Polisen har spärrat av ett större område för att söka efter spår som kan sprida ljus över händelseförloppet.

Men redan nu har flera personer struntat i polisens avspärrningstejp och tagit sig in på den misstänkta brottsplatsen.

– Under de senaste 30 minuterna har följande valt att gå eller köra in på det avspärrade området: En bil, en kvinna på powerwalk och en kvinna som ”annars skulle missa sin buss”, skriver kontot ingripandepoliserna på sociala medier.

Kan vara lagbrott

Man väljer att dela med sig av sin frustration för att uppmärksamma personer på att det faktiskt kan vara ett lagbrott att beträda området.

– Ett avspärrat område är ett avspärrat område och ska respekteras. Det borde inte vara svårare än så? Påminner också om brottet ”överträdelse av myndighets bud” som man gör sig skyldig till när man intränger på ett avspärrat område, skriver polisen.

Det här är inte första gången personer väljer att strunta i polisens avspärrningar. Under branden på Tomtebo i slutet av augusti vittnade polisen om liknande händelser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer