Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Marilén Karlsson/ SVT

Man hittad skadad vid busstationen i Umeå – utreds som grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till busstationen i Umeå på onsdagskvällen där en man hittats skadad. Ärendet rubriceras som grov misshandel och ett tillhygge tros ha använts. Gärningsmannen flydde från platsen – och greps senare.

Händelsen inträffade på onsdagskvällen mellan cirka klockan 21:15 och 21:30. En skadad man hittades vid busstationen när polisen kom till platsen. Han fördes med ambulans till sjukhus. Den misstänkte gärningsmannen ska enligt polisen lämnat platsen mot Rådhusesplanaden.

Den skadade mannen fördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart.

Ärendet rubriceras initialt som grov misshandel och ett tillhygge tros ha använts.

– Polisen arbetar för att utreda vad som inträffat, bland annat har polisens tekniker varit på plats och gjort en undersökning. Nu kommer diverse utredningsåtgärder att vidtas, så som exempelvis förhör med vittnen, säger Elisabeth Glaas, presstalesperson.

Misstänkt greps under torsdagen

Personerna uppges vara bekanta med varandra. Under torsdagseftermiddagen meddelade polisen att en man i 30-årsåldern gripits misstänkt för gärningen.

– Mannen, som var anhållen i sin frånvaro, ska förhöras och delges misstanke. Därefter ska åklagare ta ställning till om han ska vara fortsatt anhållen, skriver polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.