Foto: SVT

Räddningtjänsterna: Undvik all eldning i skog och mark

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsterna i Norr- och Västerbotten gick på torsdagskvällen ut med ett myndighetsmeddelande med anledning av höga brandrisk under midsommarhelgen. Inget eldningsförbud är utfärdat men nu uppmanar räddningstjänsterna att man undviker all eldning i skog och mark.

Det är i stora delar av länen mycket torrt i skog och mark och risken för antändning är hög. I nuläget är inget eldningsförbud utfärdat men räddningstjänsterna uppmanar allmänheten att undvika all eldning i skog och mark.

De regnskurarna som har kommit har, förutom vissa lokala avvikelser, inte varit av den omfattning som behövs för att marken ska bli nog fuktig.

Uppmaningen kommer från räddningstjänsterna i Norr- och Västerbotten och gäller över midsommarhelgen och inledningen av nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.