Fredrik Sandström, Fältgruppen Umeå, uppmanar föräldrar att låta bli alkoholen. Foto: SVT

Rådet till föräldrar: ”Skippa alkoholen”

Uppdaterad
Publicerad

Idag kickade årets Brännbollsyra igång på allvar och under hela fredagen har det varit mycket folk och feststämning på Mariehemsängarna i Umeå.

På plats under Yran kommer också Fältgruppen i Umeå att vara. Både vid festivalområdet och runt omkring ängarna under kvällen och natten.

– Det är den helg det händer mest i Umeå, det är ju roligast att jobba den här helgen men sen blir det ju lite bakslag med fylla och sådant också, säger Fredrik Sandström, Fältgruppen Umeå.

”Många testar alkohol för första gången”

Brännbollsyran har också ploppat upp som en helg där många ungdomar dricker alkohol för första gången. Från fältgruppens håll finns några enkla tips att förhålla sig till så att helgen blir perfekt.

– Är ni under 18 år så skippa alkoholen, det är mycket pengar för en biljett som kastas i sjön om man åker fast, säger Fredrik Sandström.

Vad ska man som förälder tänka på inför helgen då?

– Börja med att skippa alkoholen i helgen och se till att man kan komma att hämta sina barn om de måste hem, säger Fredrik Sandström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.