Radhuset brinner med öppna lågor när SVT:s reporter Patrik Samuelsson är på plats. Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Kraftig brand i flerbostadshus på Anderstorp i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Ett flerbostadshus på Anderstorp i Skellefteå började brinna på söndagseftermiddagen. Räddningstjänst, ambulans och polis var på plats och delar av huset totalförstördes.

Klockan 13.42 fick SOS Alarm larmet om branden. Räddningstjänst och två ambulanser larmades initialt. Polis är på plats och bistår räddningstjänsten.

– Jag har inte fått några uppgifter om att någon person ska befinna sig i byggnaden, säger Mattias Hagelin på räddningstjänsten.

När räddningstjänsten var på väg till branden inträffade en trafikolycka, där en brandbil och en personbil krockade i korsningen Brogatan/Skråmträskvägen. Två personer fick då föras med ambulans till sjukhus.

”Två av fyra lägenheter totalförstörda”

Klockan 16.50 uppger räddningstjänsten att de fortfarande är på plats och arbetar med branden.

– Vi kommer jobba där någon timme till, och sedan kommer vi efterbevaka under natten, säger Alexander Lilja på räddningstjänsten.

Strax innan klockan 18 är säger räddningstjänsten att de börjar övergå till efterbevakning.

– Två av fyra lägenheter är totalförstörda, säger Johan Gustafsson på räddningstjänsten.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Ingen misstänkt finns i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.