MS Sandskär ligger vanligtvis vid restaurangen Sjöbris Foto: SVT

Hydraulikfel på ”Räkbåten” – gästerna fortsatte kvällen vid kaj

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen kom det in ett larm om att räkbåten MS Sandskär hade gått på grund i Storrinneln nära Bergöbron. Men det visade sig ha varit fel på en hydraulikslang som gjort att båten fick stanna, inte en grundstötning.

– Gästerna satt kvar på båten och myste i ett par timmar innan de ville åka hem, säger delägaren Emil Bjuhr.

Det var igårkväll som ett larm kom in om att ”räkbåten” MS Sandskär gått på grund i Storrinneln nära Bergöbron. Det visade sig ha varit fel på en hydraulikslang åp båten som gjorde att kapten larmade. Han låg så pass nära en kaj så han lyckades få in båten och lägga till vid Lilltuvan.

– Jag fick ett samtal från kaptenen som sa att han lyckats lägga till men att båten var trasig. Så det rör sig inte om någon grundstötning. Polisen har pratat med kapten och tagit nykterhetskontroll och det var inga konstigheter. Vi hoppas på att kunna köra turer redan i eftermiddag igen, säger Emil Bjuhr.

På den lilla kajen i Lilltuvan fick gästerna spendera resten av kvällen på.

– Jag frågade kapten om jag skulle beställa taxi direkt vid sju till gästerna men han sa att de ville fortsätta kvällen vid kajen. Så de var kvar till runt nio-tiden innan de åkte hem med taxi, säger Emil Bjuhr.

En anmälan om vårdslöshet i sjötrafik är upprättad. Anmälan ska granskas och beslut om ärendet ska tas vidare kommer att tas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.