• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten på Hisingen i Göteborgs kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en industribyggnad på Kongahällavägen, mellan Björlanda och Säve flygplats, med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området inom en radie av 3 km att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

”Vi ser alla fram emot att äntligen få njuta av att det blir ett evenemang”, säger Rally Swedens vd Glenn Olsson. Foto: TT/Micke Fransson

Rallyts vd: ”Ser fram emot att bjuda in rallyts världsstjärnor till Umeå”

Uppdaterad
Publicerad

Idag klubbade länsstyrelsen i Västerbotten igenom tillståndet för VM-rallyt i Umeå.

Rallyts vd Glenn Olsson ser fram emot att äntligen bjuda in till folkfest.

– Det är pirrigt inför invigningen på Skeppsbron. Det kommer vara en väldigt trevlig stund när hela folkfesten drar igång, säger han.

Vägen har varit lång till dess att de sista tillstånden för alla sträckor skulle bli klara. Glenn Olsson, vd för Rally Sweden, tycker att samarbetet med kommunen och företagspartners har varit bra även om det har tagit tid.

– Vi har haft stora utmaningar i att hitta ett upplägg som funkar för alla parter. På så sätt har det varit en jobbig resa att hitta rätt upplägg och rätt sträckor. Vi vet vad vi måste fokusera på för att det ska gå lättare inför nästa år, säger Glenn Olsson.

Invigning på Skeppsbron

Idag är det tre veckor till att tävlingen drar igång. Invigningen kommer att ske på Skeppsbron i Umeå och nu förbereder sig Umeå kommun och arrangören för att öppna upp till en riktig folkfest.

– Vi ser alla fram emot att äntligen få njuta av att det blir ett evenemang. Nu har vi också lättade restriktioner som gör att vi kan planera en full folkfest på sträckorna och bjuda in rallyts världsstjärnor till Umeå, säger Glenn Olsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

VM-rallyt i Umeå

Mer i ämnet