Polisen spärrade av butiken efter rånet i mitten av mars. På marken har de markerat eventuella spår efter de misstänkta. Foto: Polisen

Rånare slog till mot mataffär i Vännäs – hotade personal

Uppdaterad
Publicerad

En mataffär i Vännäs rånades under tisdagskvällen. Gärningsmännen hotade personalen med ett vasst föremål innan de försvann från butiken. 

Rånet skedde strax efter 21 på tisdagskvällen. Två män i 20-årsåldern beväpnade med ett vasst föremål hotade personal. Enligt polisen blev ingen person fysiskt skadad under rånet.

– De kom över pengar, i övrigt vill jag inte kommentera något mer, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen.

Polisen inledde en utredning och kallade in en hund för att spåra efter de misstänkta. Efter ett inre spaningsarbete av lokalpolisen i Vännäs hittade polisen en fastighet i Vännäs där en husrannsakan genomfördes. På platsen greps två unga män som misstänks för brottet.

Polisen har bland annat hållit förhör med vittnen, målsägare och de misstänkta. Åklagare har beslutat att anhålla männen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.