Foto: Arkiv

Region Västerbotten söker flygande ambulanssjuksköterskor 

Publicerad

I november ska Svenskt Ambulansflyg dra igång sin verksamhet vid beredskapsbasen i Umeå. Just nu sökes därför 16 sjuksköterskor som ska tränas upp och utbildas inom flygmedicin.

Sjuksköterskorna ska ha minst tre års erfarenhet efter specialistutbildning och kommer att jobba halvtid inom flygverksamheten och deltid på sjukhus. 

– Modellen är utvecklad för att ge patienter, medarbetare och vårdgivare bästa möjliga förutsättningar för god vård, men också för fortsatt utveckling av den luftburna ambulanssjukvården, säger Helge Brändström, Region Västerbotten i ett pressmeddelande. 

Turerna kring det kommande ambulansflyget som drivs av regionerna har varit många. Tidigare i juni kom beskedet att starten försenas eftersom en upphandling av pilottjänsterna måste göras om. Då sa Ola Karlsson (M) som är ordförande för Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg att starten för de två flygen som ska vara placerade i Umeå kan bli i november. 

– För oss är det här ett viktigt steg mot att vara operativ i november och vi ser fram emot ett spännande och betydelsefullt jobb tillsammans. Vi välkomnar sjuksköterskor med tidigare erfarenhet av luftburen ambulansverksamhet men även nya som vi utbildar och inskolar för teamarbetet ombord, berättar Fredrik Lambeck, verksamhetsansvarig för den flygoperativa delen inom Svenskt Ambulansflyg i ett pressmeddelande. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer