Under fredagen var det hela 1 100 besökare på Truck Meet i Åsele i Åsele. Foto: Robin Norberg

Rekordmånga lastbilar gör upp på Truck Meet i Åsele

Uppdaterad
Publicerad

I helgen pågår Trillen Truck Meet i Åsele, Lapplands största lastbilsmässa, och i år är det rekordmånga lastbilar anmälda.

– Det är en riktig folkfest, 110 lastbilar deltar i tävlingen och under fredagen hade vi 1100 besökare, säger Hanna Persson som är en av arrangörerna.

Trillen Truck Meet är en lastblsmässa och en tävling där lastbilar i olika klasser gör upp. En jury bedömer lastbilarna utifrån skick, miltal och hur välskött ekipaget är. Dessutom har alla besökare också möjlighet att rösta på sin favorit.

Uppskattad comeback

Trillen Truck Meet som anordnas i folkparken Trillen i Åsele drog igång 2018, men har haft coronauppehåll under två år, och det märks att folk är glada att den är tillbaka, berättar en av arrangörerna Hanna Persson.

– Det märks tydligt att folk tycker att det är roligt att det händer någonting. Det bor 2800 personer här, och under fredagen hade vi 1100 besökare, så det är ett fantastikt drag. Det är dessutom rekordmånga lastbilar anmälda i tävlingen. 110 stycken, jämfört med 80 som vi hade förra gången.

110 lastbilar, rekordmånga, gör upp i årets tävling. Foto: Robin Norberg

Ljusshow

Under helgens lastbilsträff pågår många kringarrangemang, och en höjdpunkt under fredagskvällen var enligt Hanna Persson ljusshowen, som också är en tävling om vilken lastbil som har bäst belysning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer