Rekordmycket snö i backen i maj. Foto: SVT

Rekordöppet i slalombacken: ”Fantastisk säsong”

Uppdaterad
Publicerad

Middagsberget i Vännäs kommun håller öppet för slalomåkning den 8 maj – det är rekord i backens historia.

– Det har varit en fantastisk säsong, säger Josefin Björk i styrelsen.

Länets slalombackar i fjällen har stängt, men på Middagsberget i Vännäs är det fortfarande öppet för allmänheten.

– I hela landet är det vi, Riksgränsen och Kiruna som fortfarande har öppet, det känns fantastiskt att få avsluta en säsong med rekord och vi har fortfarande fina snöförhållanden i backen, säger Josefin Björk i styrelsen för Middagsbergets slalombacke.

Agnäsbacken öppet för klubbar

Agnäsbacken stängde officiellt för besökare efter påsklovet, men liftarna går forfarande för klubbar och elever från Liljaskolans snowboardgymnasium.

– Vi har öppet för träningar och läger och kommer kunna ha det en bra tid framöver, vi har skojat om att vi kommer kunna åka på midsommar, säger delägaren Daniel Johansson som trots coronapandemin haft bra med besökare i år.

Kassjö satsar på ny nedfart

Även Kassjöbacken utanför Umeå har märkt av ett ökat intresset för utförsåkning.

– I och med coronaviruset vill alla umgås utomhus, det har varit en toppensäsong. Jag har aldrig varit så nöjd som nu, säger vd Frank Larsen som har flera satsningar på gång i backen.

– Jag har gjort en ny nedfart och kommer erbjuda både downhillcykel och mountaincart i sommar, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.