Anneli Edholm som är ägare av restaurangen säger att hon måste stänga restaurangen och förmodligen flytta nu. Foto: Privat

Restaurangen i Örträsk tvingas stänga

Uppdaterad
Publicerad

Kommunens beslut om att avsluta samarbetet med restaurangen i Örträsk har väckt stark kritik. Ägaren till restaurangen Anneli Edholm säger att hon nu kommer tvingas stänga restaurangen.

– Det är väldigt tråkigt, säger hon.

Restaurang Pärlan i Örträsk levererar varje dag 32 portioner dagligen till de äldre och till barn på förskolan i Örträsk. Men nu har kommunen valt att avsluta samarbetet för att istället till en början transportera maten från Lycksele.

– Det är jättesorgligt. Restaurangen är en viktigt samlingspunkt för Örträsk, säger ägaren Anneli Edholm.

Restaurangen tvingas stänga

Beskedet slår hårt mot restaurang Pärlan som nu förmodligen tvingas lägga ner.

– När jag inte har det här uppdraget kan jag inte ha kvar restaurangen. Det är väldigt tråkigt, säger Anneli Edholm.

”Jag kan inte bo kvar”

Anneli Edholm menar att detta kommer att slå väldigt hårt mot Örträsk.

– Jag mister jobbet och kan inte bo kvar, två andra kvinnor mister också jobbet. Det kommer att påverka Örträsk väldigt negativt. Sedan tar man bort den närlagade maten för de äldre och barnen, säger Anneli Edholm.

Anledningen till att kommunen valt att avsluta samarbetet med restaurangen är att det blir billigare för kommunen att driva det i egen regi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.