Kommunstyrelsen väntas fatta beslut om ridanläggningens framtid den 17 december. Foto: TT

Ridklubb i Storuman hotas av nedläggning

Uppdaterad
Publicerad

Luspens ryttarförening i Storuman hotas av nedläggning. Enligt ett tjänstemannaförslag som politikerna ska ta ställning till under kommande vecka kommer det inte betalas ut något bidrag till föreningen efter nästa år.

– Skulle det här drivas igenom är det ett dråpslag mot föreningen, säger Martin Bengtsson, kassör i föreningen.

Martin Bengtsson liksom ordföranden i klubben vet att de behöver vara del i kommunens besparingar och har redan tvingat säga upp en person som arbetat där.

– Vi har redan gjort upp en plan med kommunen om hur vi ska spara runt 10 procent per år fram till 2022, men får vi inget bidrag 2021 kan vi inte överleva som förening, säger Martin Bengtsson.

”Viktig mötesplats”

Han ställer sig frågande till att man i klubben inte fått mer information.

– Vi har ett nära samarbete med gymnasiet och där även handikappade drabbas om föreningen tvingas stänga stallet och man får inte glömma hur viktig mötesplats stallet är för alla unga och gamla som hänger där, säger han.

Kommunstyrelsen väntas fatta beslut om ridanläggningens framtid den 17 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.