Robert tycker att det är slöseri med tid och resurser, både för patienterna och för personalen som får slita hårt. Foto: Privat/SVT

Robert skadade låret – fick vänta elva timmar på hjälp

Uppdaterad
Publicerad

Robert Strömberg från Vännäs har varit i kontakt med akuten i Umeå vid två tillfällen. Båda gångerna innebar det flera timmars väntan på hjälp.

– Det är slöseri med tid och resurser, säger han till SVT.

Första gången hade han ramlat och skadat låret. Då bollades han mellan akuten, röntgen och primärvårdsjouren på Ålidhem, och det tog sammanlagt elva timmar innan han fick hjälp.

Andra gången följde han en hockeyjunior som skadat sig – även då blev det över fem timmars sammanlagd väntetid efter ha skickats från akuten till primärvårdsjouren.

– Där var det säkert 50 personer som satt och väntade och det tog en och en halv timme för oss bara att bli registrerade.

”Jag tycker synd om personalen”

Robert Strömberg är kritisk till hur akutvården är organiserad. Han tycker att det är slöseri med tid och resurser, både för patienterna och för personalen som får slita hårt.

– Jag tycker synd om personalen som ska ta hand om allt. Det borde ordnas bättre både för de i vården och för de människor som kommer till akuten, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.