Hör Olle Norberg berättar om vad kommunen gör för att hitta bostäder. Foto: SVT, Anders Öhlund

Robertsfors kommuns kartläggning: 180 möjliga bostäder finns att hyra

Uppdaterad
Publicerad

Robertsfors kommun har gjort en stor inventering efter att Northvolt frågat om bostäder. Man har hittat ungefär 180 möjliga fastigheter och lägenheter som går att hyra ut.

– Självklart kommer vi inte att få så många att hyra ut. Kan vi  få möjlighet till 40-50 nya boende i Ånäset så vore det väl jättebra, säger Olle Norberg, näringslivschef i Robertsfors.

Bristen på bostäder till de tusentals anställda vid Northvolt gör nu att orter som Ånäset i Robertfors kommun är aktuella.

Kommunen har nu börjat ringa runt till befolkningen i jakten på att hitta bostäder att hyra ut till företaget.

– Bostadsbristen i Skellefteå är stor och vi hjälper till så gott vi kan, säger Olle Norberg, näringslivschef i Robertsfors.

Håller informationsmöte

Totalt har kommunen hittat ungefär 180 intressanta fastigheter och lägenheter.

– Men om de kan hyras ut är omöjligt att veta, säger Olle Norberg vid Robertsfors kommun.

Kommunen bjuder också in alla boende i Ånäset till ett informationsmöte om uthyrningsmöjligheterna.

– Northvolt, Skellefteå kommun och skatterådgivare finns på plats och berättar om möjligheterna att hyra ut. Northvolt är tacksam för alla bostäder och lägenheter som kan bli aktuella, säger Olle Norberg.

Hör Olle Norberg berättar om vad kommunen gör för att hitta bostäder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.