• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skara i Skara kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en byggnad i Folkets park med kraftigt rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Foto: SVT/montage

Så lätt påverkas vi i valtider

Uppdaterad
Publicerad

Sociala medier har stort inflytande på oss i valtider. För att lyfta frågan om hur sociala medier lusas ner av de som vill påverka oss i den ena eller andra riktiningen reser Försvarsutbildarna runt och informerar såväl tjänstemän som allmänhet om hur man bättre kan rusta sig.

– Det gäller att inte vara för godtrogen, säger Anton Lif, försvarsutbildare som i veckan besökte Umeå.

Han ser paralleller med det amerikanska valet, att det finns partier som når större framgångar tack vare att de vet hur de ska påverka människor i en viss riktning och det via till exempel Facebook.

– Att inte klicka på allt så snabb eller gilla och dela vad som helst är en god idé. Inför valet bör var och en läsa valmanifesten och inte gå på något de tilldelas på internet, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.