Vi behöver fler laddstolpar för elbilar snabbt, säger Johan Edqvist som är projektledare för fossilfria transporter på länsstyrelsen i Västerbotten. Foto: Anders Öhlund/SVT

Satsning på elbilar – fler snabbladdare till Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

Under år 2021 kommer det fler snabbladdstationer till elbilar i Västerbotten – stolpar där du kan ladda bilen på en timme. Priset för stationerna kan vara uppemot en miljon kronor.

Idag finns det ett tiotal snabbladdstationer i länet för elbilar.

– Vi hoppas på minst ett tiotal nya på plats senast till hösten. Malå, Norsjö, Sorsele, Ammarnäs, Klimpfjäll och Fredrika är några av platserna som vi hoppas får snabbladdstationer, säger Johan Edqvist som är projektledare för fossilfria transporter på länsstyrelsen i Västerbotten.

Det är Trafikverket som står för pengarna och i början av år 2021 går det att söka för att bygga en snabbladdningsstation. I höstas gick pengarna bland annat till Norrbotten, Dalarna och Värmland. Under tre år satsar Trafikverket totalt 150 miljoner kronor på snabbladdare.

Hör Johan Edqvist berätta om de kommande laddstolparna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.