Se studenternas utspring i Umeå Foto: Daniel Marklund / Stefan Brännström, SVT

Se studenternas utspring i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen var det många som tog studenten i länet. I år blir det en annorlunda student. Vi var på plats när några klasser sprang ut.

På Dragonskolan, som är Umeås största kommunala skola, brukar 700 elever springa ut samtidigt genom tre olika dörrar ett vanligt år. I år har skolan valt att dela upp det så avgångsklasserna har fått springa ut vid olika tidpunkter och vid olika dörrar. Sten Persson, rektor på skolan säger att det har varit mycket planering bakom årets student.

– Det har varit väldigt osäkert därför har vi fått lägga ner mycket tid för att vara säkra på att studenten skulle fungera bra, säger han.

För att förhindra trängsel har skolan sagt ifrån att de inte vill att föräldrar och släktingar skulle komma till skolan. Något som inte alla respekterade, men de som dök upp höll avståndet.

– När det gäller eleverna har det inte varit några problem, men jag tycker de hållit avstånden bra så jag är lugn, säger Sten Persson.

Se studenternas glada utspring i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.