I år ser det ljust ut för länets sommarjobbare. Foto: TT

Prognosen: Lätt att hitta sommarjobb i år

Uppdaterad
Publicerad

I sommar väntas det bli enklare att hitta arbete för sommarjobbarna i Västerbotten, men företagare tror att det kan bli svårare att rekrytera säsongspersonal då det är ökad kompetensbrist.

Det här visar en undersökning från organisationen Företagarna och rekryteringsföretaget StudentConsulting. Företagare och arbetssökare har fått svara på frågor om förväntningar inför sommarens arbetsmarknad.

– I år är det sommarjobbarnas marknad med en stenhård konkurrens företagare emellan att hitta rätt kompetens, säger Tobias Lindfors, vd för StudentConsulting, i ett pressmeddelande.

Många företagare kommer behöva hitta andra, tidigare oprövade, tillvägagångsätt och kanaler för att locka till sig rätt kompetens menar Lindfors. Undersökningen bygger på enkätsvar från 4 900 företagare och 4 400 arbetssökare och genomfördes via webbenkät under januari-februari 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.