Foto: TT

Stock från timmerbil orsakade olyckan

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid 18-tiden som ett larm om en singelolycka på E4 kom in. En bil med två personer i väjde undan när en timmerbil framför dem tappade en stock. Det två personerna klarade sig bra. Polisen kommer upprätta en anmälan mot föraren som tappade stocken.

Räddningstjänst och polis åkte mot Lögdeå utanför Nordmaling där olyckan skett, när de kom till platsen visade det sig att personerna var oskadda.

– De hade väjt in i räcket när en timmerbil tappat en stock framför dem. De var så klart chockade men oskadda, säger räddningschef Jörgen Forslund.

Trafiken på platsen var avstängd medan arbetet med olyckan var igång, vid halvåtta-tiden så började räddningstjänsten släppa på trafiken igen.

Vid polisen håller man nu på att samråda med trafikpolisen för att komma fram till vad föraren kommer anmälas för.

– Det är väldigt allvarligt, det räcker med att du tappar en frigolitbit från ditt släp för att det ska farligt. En timmerstock, det kunde ha slutat betydligt värre än vad det gjorde. Det kommer att startas en utredning, men vi vet inte än vilken anmälan som kommer upprättas, säger kommunikatör Marcus Isacson.

Polisen: ”Vet inte vem som tappat den”

En anmälan har upprättats och i detta skede rubriceras händelsen som bristfällig förankring av last.

– Det är något som både du och jag kan råka ut för om vi till exempel inte spänt fast ordentligt på till exempel en släpkärra. Dessa regler gäller även för lastbilar och så vitt vi vet är så är lastbilen okänd för oss, vi vet alltså inte vem som tappat den, berättar polisens presstalesperson Börje Öhman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer